Nová putovní soška Panny Marie k 780 let od zázračného uzdravení 25.3.1240

alt

Na podzim roku 2019 se počal konkretizovat k 780 letému výročí zjevení a uzdravení na přímluvu Panny Marie nápad vytvořit novou dřevěnou sochu Panny Marie Vranovské, která by mohla propojit rodiny ve farnosti aktivitou jejího putování tak, aby jí mohla mít doma rodina na týden a modlila se spolu modlitbu růžence a jiné. Do realizace se bratr Milan pustil až letos koncem ledna - začátkem února. Předlohou mu byly různé sošky Panny Marie Vranovské, až nakonec vyhrála ta nejvzácnější. Postupně své životní dílo z lipového dřeva dotvářel a je velmi šikovný. Těšili jsme se na hotové dílo. Na 1.května nám jej br.Milan přišel ukázat. Myslím, že i sv.Josef by byl s takovou prací velmi spokojen.

Kéž měsíc květen, měsíc Panny Marie, měsíc májových pobožností i těch domácích, přinese kýžené ovoce všem ve farnosti, i třeba skrz putující sošku Panny Marie Vranovské. Jistě bude ráda putovat déle než během měsíce května. Za to se modleme.

Milanovi velké díky za energii, čas (176 hodin), a nasazení, s kterým se do díla pustil a dotáhl do konce v síle požehnání, které při mši sv. 25.3.2020 dostal skrze biskupa Pavla Konzbula. Stalo se tak ve výroční den, kdy jsme si připomenuli zázračné uzdravení na přímluvu Matky Boží, - událost starou 780 let, a vznik vranovského poutního místa. Dá-li Pán, bude soška požehnána 8.května brněnským biskupem Vojtěchem Cikrlem. Jak práce postupovali uvidíte z fotek (klikněte na číst dál):

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt